OM

Tillsammans med sångerskan Anna K. Larson i gruppen En Vokalist & En Cellist har hon lagt grunden för ett utökat kulturellt samarbete inom de europeiska länderna med turnén

"Stories for Voice and Cello".

            En Vokalist & En Cellist har belönats med Vänersborgs kulturstipendium 2012 för sitt nära samarbete med kompositören Gísli Jóhann Grétarsson.

            Under våren 2013 tog ensemblen ett stort steg ut i Europa för att skapa ett internationellt samarbeta med flertalet spännande artister. Duons innovativa konsertprogram var mycket uppskattat av både kollegor och publik.  Den omfattande turnén genomfördes med hjälp av stipendier  från Västra Götalands regionen, svensk-isländska samarbetsfonden och nordic-baltic mobility programmet.

             För sommarturnén Double-it tillsammans med den amerikanska Clone Duo fick ensemblen ytterligare ett kulturstipendium av Byggnads. Under slutet av Augusti 2015 återförenades En Vokalsit & En Cellist med Clone Duo för att genomföra turnén  "Kalos Inscriptions". Med  specialarrangerad och  nykomponerad musik för sång, klarinett, cello och slagverk satte de sina spår på Aeronaut Brewery, Scandinavian Cultural Center i Newton, Boston och i New York. Men nykomponerade verk till dikter av Kathleen Kraft och med en frisk blandning av egenarrangerade svenska och amerikanska folkvisor lät de lyssnarna följa med på ett minst sagt spännande musikaliskt äventyr.


Sanna Andersson Janfalk  från Frändefors är cellist och instrumentallärare.  I December 2012 fullförde hon sina masterstudier i musikutövning på Universitetet i Tromsö där hon också har medverkat regelbundet vid Midnattkonserterna i Ishavskatedralen. Hon har tidigare studerat vid Ingesunds Musikhögskola i Arvika och Sibelius Akademin i Helsingfors samt arbetat som distriktsmusiker i Mo i Rana. Nu undervisar hon i cello och kontrabas på Falkenbergs  kulturskola och frilansar som cellist bland annat med Anna K. Larson i duon En Vokalist & En Cellist.

Hennes brinnande intresse för musik komponerad för röst och cello har bidragit till många spännande samarbeten där hon fått chansen att utforska cellons alla möjligheter.