En Vokalist & En Cellist

sannacello.se

Kyrkor, båtar, konsertscener, trädgårdar! Vi spelar var som helst förutom i regn! Passa på att boka en höst, vinter eller julkonsert med oss här

 

 

 

"Tiden stannade upp när denna proffsiga duo entrade scenen. Stämmningsfull, vacker och humoristisk musik!"

/ Vänersborgaren

 

"Det finns många grupper som hävdar att de har en egen stil och inte låter som några andra. Om En Vokalist & En Cellist hävdar det har de fog för påståendet."

/ Melleruds Nyheter

 

"En Duo som bjuder på en färgsprakande upplevelse. Ett akustiskt framfört program som präglas av innerlighet och värme, stor musikalitet och humor. Man blir helt enkelt glad och överraskad."

 

/ Margareta kyrkan, Svenska kyrkan i Oslo

 

 

Vilka är vi?

Anna K. Larson på sång och Sanna Andersson på cello. Båda från Frändefors i södra Dalsland med en musikalisk resa bakom sig från kyrkans barnkör och Vänersborgs musikskola till flertalet musikhögskolor runt om i Europa.

 

Vårt mål är att utforska, testa och spränga gränser när det gäller det som är möjligt för en röst och en cello. Vi jobbar ständigt med att hitta en balans mellan allvar-humor, finstämt-ös och det förväntade-oväntade. Då vi inte har haft mycket repertoar att utgå ifrån har vi använt oss av den svenska visskatten och arrangerat många härliga sånger. Vi skriver också eget material och har ett nära samarbete med den isländske kompositören Gísli Jóhann Grétarsson. Vi söker ständigt ny musik och nya utmaningar och arbetar bland annat med att skräddarsy program för temakvällar. Flexibilitet och underhållningsvärde är några av våra ledord! Ta gärna kontakt om ni vill veta mer om oss eller om ni behöver texter och bilder till program mm. Vi är medlemmar i Musik Centrum Väst, MCV och går att boka via dem.

 

Här följer ett urval från höstens konsertprogram:

 

 

Musikaliska bakverk

 

Musik med kluriga recept om älskade bakverk, kokböcker och dieter. Jazziga visor om kärlek och kanelbullar till svängig operaparodi om kor och choklad.

 

Flyttfåglar

 

Inspirerat av höstens färger med musik för eftertanke och ett och annat arrangemang med knorr.

 

Sagolik Jul

 

Ett humoristiskt och välklingande konsertprogram där du får höra klassiska julvisor som du aldrig har hört dem förut! Jullekar trängs i fantasifulla medleyn och allt paketeras in i färgglada presentationer. Lyssna gärna på oss på spotify!

 

En Vokalist & En Cellist har belönats med Vänersborgs kulturstipendium 2012 för sitt nära samarbete med kompositören Gísli Jóhann Grétarsson.

Under våren 2013 tog ensemblen ett stort steg ut i Europa för att skapa ett internationellt samarbeta med flertalet spännande artister. Duons innovativa konsertprogram ”Stories for Voice and Cello” var mycket uppskattat av både kollegor och publik. Den omfattande turnén genomfördes med hjälp av stipendier från Västra Götalands regionen, svensk-isländska samarbetsfonden och nordic-baltic mobility programmet. För sommarturnén Double-it tillsammans med den amerikanska Clone Duo fick ensemblen ytterligare ett kulturstipendium av Byggnads.

 

Kontakt: Sanna Andersson. E-post: info[@]sannacello.se Telefon: +46736498669